Pagini

... 'stupida iluzie: / sa te-nconjuri cu ziduri / si sa te simti dintr-o data / atit de liber' (mircea dinescu, 'ziduri', 1981) ... 'de n-ar exista ziduri, / unde-am mai putea deschide porti' (Rumi, poet persan, 1207 - 1273) ... 'there is a crack / in everything. that's how the light gets in' (leonard cohen, 'anthem', 1992) ...

joi, 24 martie 2011

Sorin Gherguț - (No Man’s) Land Art

[fragment din (auto-moto-velo-sport-)turistice]
Călătoriile sînt, în general, de două feluri: în interiorul graniţelor şi în afara lor. Cineva poate, totuşi, dori să călătorească pe graniţe, de-a lungul lor. Dar pentru asta trebuie, în principiu, să porţi armă, o uniformă specială şi să te numeşti grănicer. Grănicerii circulă însă pe o singură graniţă – o singură secţiune, de regulă. Cu anumite aprobări, presupunem că ar fi posibil, dacă eşti de încredere, să parcurgi mai multe graniţe, la rînd. Dar nu sînt multe lucruri de văzut pe o graniţă. Sînt unele care prezintă, se spune, o importanţă strategică. Uneori poţi întîlni oameni cu o viaţă interesantă: contrabandişti, călăuze.
(din Orice)


Sorin Gherguţ (născut în 1973, la Bucureşti) este poet, traducător şi publicist. A publicat volumele Time Out (Timpul, Iași, 1998) si Orice(uverturi&reziduuri) (Pandora M, 2011) și a fost inclus în antologiile și volumele colective ich bin ein ander ist bang, poesie aus Rumanien (Edition die horen, Bremerhaven, 2000), Marfă (Salut, Bucureşti, 1996), Tablou de familie (Leka-Brancuş, Bucureşti, 1995). A publicat traduceri din William Burroughs, Paul Auster, Charles Bukowski și William Burroughs. Din 2005, conduce Serviciul de Presă al Institutului Cultural Român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu